Šildančios sriubos žiemos pietums

sriubos

Kuo gi galime džiaugtis šaltuoju metų laiku? Tai – ir smagūs žaidimai viduje bei lauke, švenčių laukimas, susitikimai su draugais bei pažįstamais laukiant gražiausių metų švenčių ir nuostabus, mūsų pilvukus šildantis maistas. Būtent jis dažniausiai ir pakinta keičiantis metų laikams. Žiemą vis labiau norime šilto patiekalo, kuris būtų sotus ir suteiktų energijos visai dienai. Tam puikus pasirinkimas yra sriubos. Planuojant gaminti sriubas, nepamirškite peržiūrėti naujausių kaininių leidinių, kuriuose galite rasti jums reikiamų produktų akcijų. Taip pasigaminti ne tik sočius pietus, bet ir pigesnius. Pateiksime jums net tris šildančių sriubų receptus, kuriais galėsite pasinaudoti planuojant žiemos pietus.

Lęšių sriuba

Jums reikės:

  • Aliejaus kepimui (apie 2-3 valg. š.)
  • 1 svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • 1 arb. š. kmyninių kuminų sėklų
  • 1 arb. š. rūkytos paprikos miltelių
  • 1/2 arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
  • 2 morkų
  • 2 saliero stiebų
  • 1 saldžiosios paprikos
  • 1 skardinė (400 g) konservuotų susmulkintų pomidorų
  • 250 g skaldytų raudonųjų lęšių
  • 1,5 l vandens
  • 1 daržovių sultinio kubelis
  • Šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Supjaustykite mažais kubeliais svogūną, morkas, papriką ir salierą.
  2. Susmulkinkite česnako skilteles. 
  3. Įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūnus kol jie suminkštės bei taps permatomi. 
  4. Sudėkite susmulkintą česnaką ir pakepkite dar minutę. 
  5. Suberkite visus prieskonius ir išmaišykite. 
  6. Sudėkite supjaustytas daržoves, lęšius ir supilkite konservuotus pomidorus.
  7. Įdėkite sultinio kubelį ir užpilkite verdančiu vandeniu. 
  8. Viską gerai išmaišykite ir sriubą virkite apie 30 minučių. 

Trinta bulvių sriuba

Jums reikės:

  • 1 svogūno
  • 3 bulvių
  • 1 morkos
  • 1 saliero stiebao
  • Petražolių
  • Mėgstamo sultinio
  • Sviesto kepimui

Gaminimas:

  1. Svieste apkepkite susmulkintą svogūną.
  2. Sudėkite supjaustytas daržoves ir dar apkepkite kelias minutes.
  3. Apkepintas daržoves perkelkite į puodą ir užpilkite sultiniu, daržoves turi apsemti bent 2 cm. Virkite kol suminkštės bulvės ir morkos. 
  4. Daržovėms išvirus viską susmulkinkite trintuvu. 
  5. Trintą bulvių sriubą galite paskaninti lydytu sūreliu bei čili pipirais. 

Klasikinė čili sriuba

Jums reikės: 

  • 500 g. jautienos faršo
  • 400 g. konservuotų pomidorų savo sultyse
  • 400 mililitrų sultinio
  • 1 skardinės konservuotų raudonųjų pupelių
  • 1 skardinės konservuotų kukurūzų
  • 1 raudonosios paprikos
  • 1 didelio svogūno
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 arb. šaukt. aitriosios paprikos miltelių
  • 2 skiltelių česnako
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Iš pradžių apkepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką. 
  2. Įdėkite jautienos faršą ir apkepkite. 
  3. Sudėkite susmulkintą papriką ir pakepkite kokias 3 minutes. 
  4. Sudėkite pomidorų pastą, prieskonius ir viską išmaišykite bei apkepkite 3 minutes. 
  5. Įpilkite sultinį, sudėkite konservuotas pupeles ir kukurūzų, pavirkite 10 minučių. 
  6. Sriubą patiekite su česnakine duonele. 

Nežinote, kokią sriubą gamintis šią savaitę? Rekomenduojame peržiūrėti parduotuvių naujausius kaininius leidinius ir taip susiplanuoti savo savaitės meniu. Tai puiki proga ne tik išbandyti naujų receptų, bet ir nusipirkti produktų už kur kas mažesnę kainą. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *