Baldai svetainei – kaip pasirinkti protingai?

baldinis audinys

Kiekvienas pasiekia etapą, kai norisi užkurti šeimos židinį ir įsigyti nuosavą būstą. Nesvarbu, ar tai didelis namas prie ežero, ar bohemiško stiliaus loftas miesto centre – viena pagrindinių erdvių namuose yra svetainė. Skirtingai nei virtuvė ar vonia, ji nereikalauja vien tik funkcionalumo – čia didelį vaidmenį atlieka svetainės baldai, sukuriantys jaukumą ir bendrą stilių, atmosferą. Svetainėje žmonės praleidžia labai daug laiko ir priima svečius, žiūri televizorių, skaito ar vakarieniauja. Tad kaip pasirinkti baldus svetainei, kad jie būtų ne tik patikimi, bet ir padėtų sukurti svajonių interjerą?

Baldų išdėstymas

Daugelis daro klaidą ir baldus pirmiausia renka pagal skonį ar jų grožį. Kadangi baldai svetainei užima nemažai vietos, juos reikėtų rinkti pagal svetainės kambario projektą ir išdėstymą. Nuspręskite, kur statysite didžiausius ir sunkiausius baldus (sofą, minkštą kampą, fotelius, stalą, sekcijas, komodas, spintas ir pan.), tada galvokite apie kitas smulkesnes detales (staliukai, lentynos, šviestuvai ir t. t.). Planuodami šią erdvę taip pat išskirkite zonas, kur leisite daugiausia laiko. Čia galite sustatyti pačius svarbiausius, reikalingiausius ir jums mieliausius baldus.

Interjero dizainas

Baldai svetainei turėtų būti atrenkami apgalvojant ir bendrą interjero stilių. Pavyzdžiui, jeigu jūsų svetainė yra nedidelė ir norite sukurti papildomos erdvės, rinkitės šviesius baldus ar baldus, kurie dekoruoti veidrodžiais bei kitais šviesą atspindinčiais paviršiais. Tokiu atveju taip pat vertėtų rinktis modernius, lengvų konstrukcijų baldus, kurie neužims daug vietos ir neužstatys praėjimų. Jei įrenginėjate namą ar didesnį butą, galite nevengti ir ryškių svetainės baldų, rinktis daugiau akcentinių baldų, kurie turi mažiau funkcijų, bet papildo erdvę ir suteikia jai išskirtinumo, išbaigtumo.

Platus asortimentas

Svetainės baldų pasirinkimas priklauso ir nuo to, kur jų ieškosite. Venkite masinių ar atvirkščiai – specifinių parduotuvių, kuriose turite taikytis prie itin siauro asortimento. Geriausia, jei baldų parduotuvė nėra tinklinė, tačiau bendradarbiauja su daugeliu gamintojų iš viso pasaulio ir nuolat papildo savo prekes naujienomis. Puikus pavyzdys – MANO BALDITA baldai. Čia rasite viską, ko reikia ne tik jūsų svetainei, bet ir visiems namams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *